Sakine KAYA - Okul Müdürü

Doğum Yeri : Sarıkaya/YOZGAT

Medeni Durumu : Evliyim- 2 kızım var

Eğitimi :

Lisans : 1996-2000 Atatürk Üniversitesi K. K. Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü

Yüksek Lisans : 2013-2015 Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı

Projeler : 2021-2022-2023 yılında bizzat yaptığı etwinning projelerinden “Life is Life” ” Expresyourself in verse” “Genç Şeflerle Gastronomik Lezzetler” “Yeteneklerini Keşfet ve Sergile” projelerinden 4 adet avrupa kalite etiketi, 4 adet ulusal kalite etiketi, çalıştığı kurum adına etwinning okul etiketine layık görüldü yaptığı çalışmalarla, çalıştığı kurumda TÜBİTAK projeleri yapılmasını ve bizzat proje danışman öğretmenliği yaparak öğretmenlerine projeler yapma konusunda liderlik yaptı.

Patent :Türk patent kurumundan bizzat tasarımcı olarak görev yaptığı çalışmasıyla 2021 014042 numaralı tasarım tescili belgesi aldı. 2022 yılında Türk patent kurumuna bizzat çalıştığı ve faydalı model tescili almak için yaptığı başvurusu Türk paten kurumundan kabul ve onay aldı yayım süresi beklenmektedir.

Yayınlar (Kitap) :Bilim Adına (Bilimsel)… Sakine KAYA, ISBN; 978-605-245-962-1, Özdoğan Yayıncılık, 2018, Ankara

Kalbimdeki İzler (Şiir)… Sakine KAYA, ISBN; 978-605-70074-1-4, Us Yayıncılık, 2020, Ankara

Aşkın Rengi (Şiir)… Sakine KAYA, ISBN; 978-605-71300-4-4, Us Yayıncılık, 2022, Ankara

Yayınlar (Kataloğ) : Çankaya Gop Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2014 yılı ile 2018 yılları arası yaptığı, eğitim, fiziksel yapı, proje, seminer, sosyal ve kültürel çalışmaların derlendiği Kataloğ, 2018, Ankara

Yayınlar (Makale) :Resmi İlköğretim Okullarında Görev Yapan Öğretmenlerin Örgütsel Bağlılığa İlişkin Görüşleri Elazığ İli Örneği. MEB Dergisi sayı;202, 2014, Denetçi Fatih KAYA, Denetmen Fatih POLAT, Müd. Yard. Sakine KAYA

:İlköğretim I. ve II. Kademe Öğrencilerinin Okulları Hakkındaki Düşünceleri. MEB Dergisi sayı;209, 2016, Müd. Yard. Sakine KAYA, Denetçi Fatih KAYA

:İşbirlikli Sorun Çözme Yöntemiyle Okulda Çocuk Oyun Alanlarının Olmaması Sorununun Tespiti ve Çözümü, Muş Alparslan Üniversitesi, Anemon Sos. Bil. Der. 2014, Müd. Yard. Sakine KAYA, Denetçi Fatih KAYA

:Ortaöğretim Kurumlarındaki Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetlerinin Denetiminde Karşılaşılan Sorunlara İlişkin Bakanlık Denetçilerinin Görüşleri, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2017. Maarif Müfettişi Fatih KAYA, Okul Müd. Sakine KAYA.

:Öğrencilerin Rehberlik Servislerine Başvurma Nedenleri İle Hizmetin Etkililik Düzeyinin Cinsiyet Değişkeni Açısından Araştırılması, Eğitim ve Öğretim Araştırmaları Dergisi (Journal

Of Research İn Education And Teaching), 2018 (Mayıs), Cilt 7, Sayı 2. Okul Müd. Sakine KAYA, Maarif Müfettişi Fatih KAYA.

Kongreler : Devlet Okullarındaki Öğrencilerin Rehberlik Servislerine Başvurma Nedenleri İle Verilen Hizmetin Etkililik Düzeyinin Araştırılması, 9´uncu Uluslararası Eğitimde Yeni Yönelimler Kongresi, İconte 2018, Antalya, Okul Müd. Sakine KAYA, Maarif Müfettişi Fatih KAYA.

:Ortaöğretim Kurumlarındaki Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetlerinin Denetiminde Karşılaşılan Sorunlara İlişkin Bakanlık Denetçilerinin Görüşleri, 24. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi, Niğde Üniversitesi, 2015. Maarif Müfettişi Fatih KAYA, Okul Müd. Sakine KAYA.

Ödüller : 2 adet Ödül, 2 adet Üstün Başarı, 8 adet Başarı ve 2 adet Teşekkür Belgeleri.

Kazandığı Sınavlar : 2008 Anadolu Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı

2010 Bakanlık Müfettişliği Yazılı ve Mülakat Sınavı

2013 Müdür Yardımcılığı Yazılı Sınavı

2014 Müdürlük Mülakat Sınavı

2018 Şube Müdürlüğü Yazılı Sınavı

Çalıştığı Kurumlar:

2000- 2009 : Sarıkaya Barbaros İlköğretim Okulu, Rehber Öğretmen (Psk. Danışman)

2009- 2010 : Kayseri Huriye Eren İlköğretim Okulu, Rehber Öğretmen (Psk. Danışman)

2010 -2010 : Kayseri Hürriyet Tek. ve End. Meslek L., Rehber Öğretmen (Psk. Danışman)

2011- 2011 : Muş MEV Fatih İlköğretim Okulu, Rehber Öğretmen (Psk. Danışman)

2011- 2013 : Ankara Çankaya Özyurt İlkokulu, Rehber Öğretmen (Psk. Danışman)

2013- 2014 : Ankara Çankaya Cumhuriyet Anaokulu, Müdür Yardımcısı

2014- …… : Ankara Çankaya Gop Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Müdür

Kariyer Hedefi:

Doktora Yapmak ve Yabancı Dilimi Geliştirmek.

Aldığı Seminer ve Kurslar:

4 defa Eğitim Merkez Müdürü olarak, 2 defa Eğitim Yöneticisi olarak görev aldım.

Bilgisayar ve Internet Kullanım Kursu İngilizce(A1) Kursu

Temel Yetenekler Testi 6-8 Kursu Temel Kabiliyetler Testi 7-11 Kursu

Temel Yetenekler Testi 9-11 Kursu Formatör Rehber Öğretmen Yetiştirme Kursu Toplam Kalite ve Yönetim Kursu Rehberlik ve Denetim Yöntemleri Semineri

Psikososyal Müdahale Hizmetleri Semineri İzcilik Liderlik Kursu

Satranç Antrenör Belgesi İnceleme/Soruşturma Teknikleri Kursu

7-19 Yaş Aile Eğitimleri Uygulayıcı Semineri Madde Bağımlılığı Semineri

Eğitim Yönetimi Semineri Özel Eğitim Hizmetleri Semineri

Okul Müdürleri Performans Değer. Semineri Mesleki Eğitimde Kalite Semineri

Kalite Yaklaşımı Kursu Stratejik Planlama Kursu

Fatih Projesi Kursu Yöneticilik Formasyonu Kursu

Liderlik ve Girişimcilik Semineri Fatih Projesi Alt Yapısı Semineri

Fatih Projesi Eğt. Teknoloji Kullanımı Kursu Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu

Soruşturma Teknikleri Kursu Dijital Dönüşüm Kursu

Tasarım ve Yönetim Becerileri Kursu Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim Kursu

Bilimsel Liderlik Semineri Fatih Projesi Envanter Giriş Modülü Kursu

Yönetimsel Beceriler Semineri Afet Sonrası Ruh Sağlığı Semineri

Drama Eğitimi Semineri vb.