ANKARA / ÇANKAYA - Mehmet Meto Anaokulu

E-TWİNİNG PROJELERİMİZ

"ÇEVRE DEDEKTİFLERİ" "DOĞRU BESLEN, SAĞLIKLI YAŞA"

Ara

Okul Müdürümüz Sakine KAYA' nın e-twinning proje çalışmaları devam etmektedir.

Ara

Okulumuz öğretmenlerinden, Fatma ALTUNBAŞ , OUR COMMON LANGUAGE IS GAME( ORTAK DİLİMİZ OYUN) ETwinning Projesine ortak oldu. İnsan yaşamında önemli bir yeri bulunan oyun, kültür ve medeniyetleri şekillendiren bir olgudur. Dünyanın her yerinde çocuğun hayatının büyük bir kısmını oyun oluşturmaktadır. Dünyaca oynanan çoğu oyunlar Türkiye'de oynanan çoğu oyunla benzerlik göstermektedir. Kültürel benzerlikten yararlanarak dünya genelinde çocukların kaynaşmasında etkili bir araç olan oyun etkinliğini kullanmak istedik. Çocukların oyun etkinlikleri, kullandıkları oyuncakları çocukluğun önemli bir parçasıdır. Daima hatırda kalır, güzel anılarla hatırlanır. Biz de buradan yola çıkarak kültürlere özgü oyunların nesilden nesile aktarılarak hem canlılığını koruması hem de farklı ülkelerden çocukların bir araya geldiklerinde aynı dili konuşmasa da onların kültürleri hakkında bilgi sahibi olmalarını, ortak noktada oyun yolu ile iletişim kurabildiklerini görmelerini istedik.