Eat Right, Stay Healthy eTwinning Projesi

Okulumuz öğretmenlerinden Serpil GÜZ ve Kadriye ATABEY öğrencileriyle Türkiye, İspanya ve Romanya ortaklığında kurulmuş olan "Eat Right, Stay Healthy!" uluslararası eTwinning projesine mart ayı itibariyle başlamışlardır. Proje çalışmaları mart ve nisan aylarını kapsayacaktır. Proje, Türkiye'nin farklı illerinden katılan 10, İspanya'dan 2, Romanya'dan 1 öğretmen aracılığıyla yürütülecektir.
Projenin Pedagojik Temelleri: Gıda seçimi ve beslenme alanında geleneksel gıdaların sağlıklı beslenmedeki önemi üzerinde durulacaktır. Sağlıksız beslenme gittikçe yaygınlaştığı için çocuklar ve ebeveynleri bilinçlendirilecektir. Böylece gıda ve beslenme okuryazarlığı, sağlıklı beslenmeyi sürdürme, uygun miktarda sağlıklı besin seçme ve tüketme, Türk ve farklı ülke kültürlerinde yer alan geleneksel besinlerin tanıtılması hedeflenmektedir.
Bu proje ile;
1. Gıda ve beslenme okuryazarlığı,
2. Beslenmenin sağlık açısından öneminin kavratılması,
3. Yöresel sağlıklı besinlerin öğretilmesi,
4. Türk ve farklı ülke kültürlerinde yer alan yöresel besinlerin keşfedilmesi,
5. Sağlıklı beslenmenin faydalarının pozitif bilimler ışığında yaparak yaşayarak öğretilmesi,
6. Teknolojik okuryazarlık becerileriyle gıda ve beslenme okuryazarlık becerilerinin desteklenmesi,
7. Çocuklarımızın proje paydaşları ile çevrimiçi paylaşımlar yaparak farklı kültürleri tanıması, sosyalleşmesi amaçlanmaktadır.
Projeye katılım sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilere proje süreci boyunca başarılar dileriz.

29-03-202221-03-202221-03-202221-03-2022

Yayın: 21.03.2022 - Güncelleme: 29.03.2022 17:11 - Görüntülenme: 291